Magyar Antidopping Csoport

Hírek

A mesterséges intelligencia (AI) a tiszta sport szolgálatában:

A HUNADO szakértőinek részvételével Reykjavíkban ülésezett az Európa Tanács doppingellenes edukációs munkacsoportja
 

Tovább olvasom

​Nyolcvan nap a 2024-es Párizsi Olimpiai Játékokig, helyszíni egyeztetés a Francia Doppingellenes Ügynökséggel

A Magyar Nemzeti Doppingellenes Szervezet (HUNADO) képviselői Párizsban találkoztak a 2024-es Párizsi Olimpiai Játékok szervezésében és az esemény doppingellenőrzésének lebonyolításában kulcsszerepet játszó Francia Doppingellenes Szervezet munkatársaival (French Anti-DopingAgency – AFLD).


 

Tovább olvasom

PLAY TRUE DAY 2024

Fogadják szeretettel a közép-európai országok doppingellenes szervezeteit tömörítő CEADO munkatársainak és a résztvevő országok sportolóinak doppingmentes sportolásra buzdító üzenetét!

Tovább olvasom

​Az Európa Tanács doppingellenes szakértői csoportja Magyarországra látogatott

Az Európa Tanács doppingellenes szakértői csoportja értékelő látogatást tett Magyarországon, hogy felmérje az ország doppingellenes szabályozását, programját, gyakorlatát és politikáját. A 2023. október 10-12. között zajló látogatás célja az UNESCO doppingellenes egyezmény végrehajtásának értékelése volt.
 


 

Tovább olvasom

Antidopping ombudsman

Ingyenes, bizalmas és semleges  tanácsadás és segítségnyújtás sportolóknak WADA doppingellenes programjával és a doppingellenes rendszeren belül működő szervezetekkel kapcsolatban. 

Tovább olvasom

IU’S TESTING FOCUS FOR BUDAPEST 23 – PROTECTING THE PODIUM AND BLOOD-COLLECTION INNOVATION

The Athletics Integrity Unit (AIU) has unveiled an extensive testing plan for the World Athletics Championships Budapest 23 – in partnership with the Hungarian Anti-Doping Agency (HUNADO) and the Local Organising Committee (LOC) – with more than 1,100 tests combined, for profiling and detection, to be undertaken for the elite event.

Tovább olvasom

Fantasztikus előadások a Magyar Sportorvos Társaság TF-en tartott konferenciáján

Dr. Tiszeker Ágnes is tartott előadásokat a Magyar Sportorvos Társaság (MST) konferenciáján, amely június 8-án és 9-én zajlott a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen.

Tovább olvasom

A WADA jelentése a 2020. évi doppingvétségekről

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) 2023. május 29-én közzétette a 2020. évi doppingvétségekről készített részletes jelentését. Ez a nyolcadik ilyen dokumentum (az első a 2013. évben elkövetett doppingvétségek adatait foglalja össze), amely azonos szerkezetben tartalmazza az adatokat.

Tovább olvasom

Még az ártatlanság vélelmének oltalmában a gyanúba keveredett magyar úszók - Interjú Dr. Tiszeker Ágnessel

Dr. Tiszeker Ágnes szerint hiba a gyanút, a vádat és a jogerős ítéletet egy kalap alá venni Találgatni szabad, nevükre rákérdezni a Magyar Antidopping Csoport vezetőjénél viszont felesleges próbálkozás, mert a doppingvétség gyanújába keveredett két magyar úszót egyelőre pajzsként védik a személyiségi jogaik, más szóval az ártatlanság vélelmének oltalmában várakoznak az elkövetkező hetek eseményeire. A titoktartás előírásai sportáguk vezetőit is kötelezik. 

Tovább olvasom

Beszélgetés a sportolók helyes táplálkozásáról Martos Éva professzorral, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen működő Sport-táplálkozástudományi Központ alapítójával

Hogyan lehet egészségesen táplálkozni, mire érdemes figyelni, lehet-e vegán egy élsportoló, okozhat-e kárt egy profi versenyző felkészülésében egy kupica pálinka?

Tovább olvasom

Papírmentes doppingellenőrzés

A  Magyar Antidopping Csoport Közhasznú Nonprofit Kft. a környezettudatosság jegyében – követve a nemzetközi trendet – 2022 szeptemberétől fokozatosan átáll a papírmentes, (tablet alapú) doppingellenőrzésre.

Tovább olvasom

​Segédlet a WADA „Athlete Central” alkalmazáshoz

A Nemzeti Nyilvántartott Vizsgálati Csoportba tartozó sportolók negyedévente holléti információjuk feltöltésére, valamint azok naprakészen tartásáért felelősek. Ennek elsődlegesen támogatott felülete az Internet Explorer, azonban a sportolóknak lehetőségük van a WADA „Athlete Central” nevű alkalmazásában is holléti információikat kezelni, mely használata során az alábbiakat vegyék figyelembe.

Tovább olvasom

Megjelent a WADA jelentése a 2019. évi doppingvétségekről

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) 2021. december 20-án közzétette a 2019. évi doppingvétségekről készített részletes jelentését. Ez a hetedik ilyen dokumentum (az első a 2013. évben elkövetett doppingvétségek adatait foglalja össze), amely azonos szerkezetben tartalmazza az adatokat.

Tovább olvasom

Megjelent a 2022. évi tiltólista

2021. december 20. napján  megjelent Magyar Közlönyben kihirdetésre került a sportbeli dopping elleni nemzetközi egyezmény I. mellékletének módosításáról szóló 730/2021. (XII. 20.) Korm. rendelet

Tovább olvasom

FÓKUSZBAN PEKING – A NEMZTEKÖZI TESZTELŐ ÜGYNÖKSÉG (ITA) ELINDÍTJA A 2022-ES TÉLI OLIMPIAI JÁTÉKOKAT MEGELŐZŐ DOPPINGELLENES PROGRAMJÁT

Az ITA Beijing 2022 Szakértői Csoportja több mint 5400 tesztelési ajánlást adott ki, támogatva ezzel minden érintett nemzetközi szövetséget és nemzeti/regionális doppingellenes szervezetet annak érdekében, hogy a lehető legszélesebb körű doppingellenes programot tudjanak végrehajtani a játékokat megelőzően.

Tovább olvasom

2022. Január 01-én hatályba lép az új WADA Tiltólista!

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) Végrehajtó Bizottsága (ExCo) 2021. szeptember 14 -i ülésén jóváhagyta és megjelentette a 2022-ben érvényes sportbeli tiltott anyagok és módszerek listáját (WADA Tiltólista); a fő módosítások összefoglalóját és magyarázó megjegyzéseit ; és a 2022-ben életbe léptetett monitoring programot.

Tovább olvasom

A 2021-es Európai Sporthét hivatalos partnere lett a WADA

A 2021. szeptember 23-30. között zajló Európai Sporthét célja a sport és a fizikai aktivitás népszerűsítése Európában, függetlenül a mozogni vágyók korától, szociális hátterétől és fittségétől.

Tovább olvasom

TOKYO 2020: A Nemzetközi Tesztelő Ügynökség (ITA) a pandémia ellenére sikereresen teljesítette az Olimpiára tervezett doppingellenes programját (Magyar nyelvű összefoglaló a 2021.09. 13-i sajtóközleményből.)

A sportolók több, mint 30%-át vizsgálták az 5000 feletti doppingellenőrzés során. A versenyen és versenyen kívüli ellenőrzések 6200 mintát eredményeztek, amelyekből mostanáig 6 volt pozitív. 

Tovább olvasom

Új doppingellenes jogszabály kihirdetése

A Magyar Közlöny 2021. évi 121. számában közzétételre került a 363/2021 (VI.28) sz. Korm. rendelet a doppingellenes tevékenység szabályairól. 

Tovább olvasom

PlayTrueDay 2021

A mai napon, április 9-én doppingellenes szervezetek és sportolók világszerte a tiszta sportot ünneplik. A HUNADO a Közép-Európai Doppingellenes Szervezet (CEADO) alapító tagjaként csatlakozott a Play True Day 2021-es kampányához, és ebből az alkalomból a CEADO tagjai közös videóval hirdetik a nemzeti doppingellenes szervezetek tiszta sportolóként végzett munkáját.

Tovább olvasom

​Közép-európai országok doppingellenőreinek továbbképzése

A közép-európai országok legtapasztaltabb doppingellenőreinek továbbképzésére az eredeti tervek szerint a Budapesten, 2021. április 15-17. között került

 került volna sor, azonban a programot szervező HUNADO (Magyar Antidopping Csoport) és az ITA (International Testing Agency, ITA) a világjárvány miatt – az esemény eredeti dátumának megtartásával - az online lebonyolítás mellett határozott.

Tovább olvasom

THE EOC PARTNERS WITH THE ITA TO MANAGE ANTI-DOPING PROGRAMS FOR EUROPEAN GAMES & EUROPEAN YOUTH OLYMPIC FESTIVALS

The International Testing Agency (ITA) welcomes the European Olympic Committees (EOC) as a new major events partner. The ITA will plan, manage and implement the entire anti-doping program for future editions of the European Games and the Summer and Winter European Youth Olympic Festivals.

Tovább olvasom

A pandémia alatt megnövekedett számú versenyengedéllyel rendelkező sportolók doppingellenőrzéséről


A koronavírus világjárvány miatt bevezetett védelmi intézkedések eredményeképpen a sportlétesítmények használata - főszabály szerint - kizárólag versenysportolók számára megengedett. Az intézkedés bevezetését követően – sok esetben pusztán az edzéslehetőség igénybevétele céljából - egyes sportágakban robbanásszerűen megnőtt a versenyengedélyt kiváltó személyek száma.

Tovább olvasom

A WADA 2019. ÉVI DOPPINGVIZSGÁLATI SZÁMOK (TESTING FIGURES) JELENTÉSÉNEK ÖSSZEFOGLALÓJA


A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) 2020. december 18-án közzétette a jelentését a 2019-ben elvégzett doppingvizsgálati darabszámokról. A 355 oldalas dokumentum számos táblázatban − elrendelő szervezet, sportágak, vizsgálati típusok, vizsgálati fajták szerint – részletezi az előző évben elvégzett doppingvizsgálatokat.

Tovább olvasom

A WADA JELENTÉSE A 2018. ÉVI DOPPINGVÉTSÉGEKRŐL

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) 2020. december 10-én közzétette a 2018. évi doppingvétségekről készített részletes jelentését. Ez a hatodik ilyen dokumentum (az első a 2013. évben elkövetett doppingvétségek adatait foglalja össze), amely azonos szerkezetben tartalmazza az adatokat.

Tovább olvasom

WADA ÁLLÁSFOGLALÁS

A Magyar Antidopping Csoport, mint a Nemzeti Doppingellenes Szervezet (HUNADO) feladat- és jogkörét ellátó szervezet a következő nagyon fontos WADA állásfoglalásra szeretné minden sportoló figyelmét felhívni:

Tovább olvasom

Tájékoztatás

A Magyar Antidopping Csoport (HUNADO) ezúton tájékoztatja Tisztelt Partnereit a 2020. év hátralévő részében érkező doppingellenőrzésekre vonatkozó megrendelések vállahatóságáról, és befogadásáról:

Tovább olvasom

Megjelent a 2021. évi tiltólista

​A Magyar Közlöny 2020. december 1-én megjelent 265. számában kihirdetésre került UNESCO által 2005. október 19-én elfogadott, a sportbeli dopping elleni nemzetközi egyezmény I. és II. mellékletének módosítása.

Tovább olvasom

A WADA éves jelentése (2019)

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) 2020. október 8-án közzétette a 2019. évi éves jelentését. A 124 oldalas dokumentum részletesen ismerteti a WADA előző évi tevékenységét, emellett azonban számos adatot közöl a szervezet működéséről.

Tovább olvasom

​Pozsonyban üléseztek a MagyarAntidopping Csoport (HUNADO) és a Szlovák Nemzeti Doppingellenes Szervezet (SADA) képviselői

Pozsonyban üléseztek a Magyar Antidopping Csoport (HUNADO) és a Szlovák Nemzeti Doppingellenes Szervezet (SADA) képviselői.

Tovább olvasom

A CEADO közleménye

A közép-európai doppingellenes szervezet (central european antidoping organization, CEADO) elhatárolódik a nemzeti doppingellenes szervezetek intézetének (INADO) nyilatkozatátó

Tovább olvasom

Közlemény

Minden gyanú és vád alól tisztázta a Magyar Antidopping Csoportot (HUNADO-t) a Professzor Richard McLaren által vezetett vizsgálóbizottság

Tovább olvasom

Tiszeker Ágnes: a McLaren-jelentés megvédte a HUNADO tisztességét és becsületét

Szakmai elismerést jelent a Magyar Antidopping Csoportnak a McLaren-jelentés róla szóló része – hangsúlyozta az InfoRádiónak Tiszeker Ágnes ügyvezető igazgató, aki arról is beszélt, hogy az elmúlt hónapokban voltak olyan nemzetközi partnerek, akik elfordultak tőlük.

Tovább olvasom

Doppingellenőrzés szabályzat változások - Frissítve!

Elkészült a Szakmai Szabálykönyv kiegészítése

Tovább olvasom

Tájékoztató a doppingellenőrzések újraindulásáról

Tisztelt Sportolók!

Amint az mindannyiuk előtt ismert, az elmúlt hónapban - a sportolók és a doppingellenőrzésben résztvevő személyzet egészségének védelme érdekében - a magyarországi doppingellenőrzések átmenetileg szüneteltek.

Tovább olvasom

WADA közlemény

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) közleménye a koronavírus (Covid-19) doppingellenőrzésre gyakorolt hatásával összefüggésben

Tovább olvasom

Dr Tiszeker Ágnes Plesa István-díjat kapott

A Magyar Parasport Napja alkalmából a Magyar Paralimpiai Bizottság Elnöksége, Plesa István-díjat adományozott Dr. Tiszeker Ágnesnek

Tovább olvasom

Közlemény

A Magyar Antidopping Csoport tiltakozik, és a leghatározottabban visszautasít minden vádaskodást.

Tovább olvasom

Koronavírus tájékoztató anyagok

Kedves látogatók!

Elérhetővé tesszük az EMMI Egészségügyi Államtitkárság COVID-19 tájékoztató anyagait

Tovább olvasom