Magyar Antidopping Csoport

A HUNADO szakértője az Európa Tanács doppingellenes audit csoportjában


A Magyar Nemzeti Doppingellenes Szervezet (HUNADO) a magyar sportolók ellenőrzése mellett elkötelezett abban, hogy ne csak Magyarországon, hanem egyéb országok területén is a legmagasabb színvonalú doppingellenőrzési program kerüljön végrehajtásra. A sportolók egyenlő esélyei ugyanis kizárólag abban az esetben garantáltak, ha valamennyi nemzet azonos színvonalon végzi doppingellenes tevékenységét.

Örömünkre szolgál, hogy a HUNADO részéről 2024-től Dr. Szabó Gergely Balázs az Európa Tanács Doppingellenes Munkacsoportjának tagjaként is segítheti a szervezet munkáját.

Az Európa Tanács szakértői csoportja 2024. június 25-27. között az örmény sportirányítás képviselőivel, így Örményország sportminiszter-helyettesével, a Belügyminisztérium, az Egészségügyi és az Igazságügyi Minisztérium, valamint az Örmény Nemzeti Doppingellenes Szervezet és az Örmény Olimpiai Bizottság képviselőivel folytatott egyeztetések és az ország nemzeti szabályainak részletes elemzését követően fogalmazza meg javaslatait. Az auditról készült jelentést az Európa Tanács Doppingellenes Munkacsoportja fogadja el soron következő strasbourgi ülésén.

További információk az Európa Tanács weboldalán érhetők el