Magyar Antidopping Csoport

​Nyolcvan nap a 2024-es Párizsi Olimpiai Játékokig, helyszíni egyeztetés a Francia Doppingellenes Ügynökséggel

A Magyar Nemzeti Doppingellenes Szervezet (HUNADO) képviselői Párizsban találkoztak a 2024-es Párizsi Olimpiai Játékok szervezésében és az esemény doppingellenőrzésének lebonyolításában kulcsszerepet játszó Francia Doppingellenes Szervezet munkatársaival (French Anti-DopingAgency – AFLD).
 

A megbeszélések fókuszában természetesen a Párizsi Olimpia és a jelentős sportesemények doppingellenes feladatai álltak, megvitatásra kerültek továbbá a két szervezet együttműködésének közös pontjai, így a doppingellenes vizsgálatok (Intelligence & Investigations), eredménykezelés és a tesztelés gyakorlati, országhatárokon átnyúló kérdései.
 
A Párizsi Olimpiára kvalifikációt szerzett sportolók előszűrése világszerte folyamatban van, és mindkét szervezet azon dolgozik, hogy a résztvevő sportolók olimpiai szereplésére tiszta, doppingmentes környezetben kerülhessen sor. 
 
A korábbi gyakorlatnak megfelelően a HUNADO számos nemzetközi tapasztalattal rendelkező doppingellenőre vesz majd részt a nyári olimpiai játékok doppingellenőrzésében.