Magyar Antidopping Csoport

A 2021-es Európai Sporthét hivatalos partnere lett a WADA

A 2021. szeptember 23-30. között zajló Európai Sporthét célja a sport és a fizikai aktivitás népszerűsítése Európában, függetlenül a mozogni vágyók korától, szociális hátterétől és fittségétől.

A kétéves „Healthy Lifestyle 4 All” project bledi (Szlovénia) megnyitóján Witold Banka elnök a WADA  támogatásáról biztosította  a jelenlévőket.
A WADA elnöke elmondta, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség büszke arra, hogy az Európai Sporthét támogatója lehet, hiszen minden résztvevőnek célja a a doppingmentes sportolás, és ezzel párhuzamosan minden sportoló egészségének védelme.

A WADA oktatási felületén (Anti-Doping Education and Learning Platform-ADeL) 2022. júliusától új, az egészséges étkezést, a sportban való aktív részvételt, a mentális jólétet célzó etikus sportolói viselkedést, a sport értékeit népszerűsítő  online továbbképzésekkel fogja támogatni  a programot.

A különféle csoportokat (12-16 éves utánpótlás versenyzők, szabadidő sportolók, közösségi és klubedzők stb.) megcélzó online kurzusok térítésmentesen állnak majd az érdeklődők rendelkezésére.