Magyar Antidopping Csoport

A WADA és a CEADO (Közép-Európai Doppingellenes Szervezet) egyetértési megállapodást kötött

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség  (WADA) és a Közép-Európai Doppingellenes Szervezet(CEADO) egyetértési megállapodást írt alá, melynek célja a doppingellenes programok fejlesztésével kapcsolatos együttműködés, elsőként a a Kelet-európai Regionális Doppingellenes Szervezet (EERADO) bevonásával.
Az osztrák, horvát, cseh, magyar, lengyel, szerb, szlovák és szlovén nemzeti doppingellenes szervezeteket (NADO) tömörítő CEADO  fő célja  a régió doppingellenes rendszerének támogatása, ezen belül különös figyelmet fektetve a kelet-európai országokra, hiszen a 13 éves EERADO az idei év végén, számos sikeres projektet lezárva megszűnik. Ennek oka, hogy a tagszervezetek az elmúlt évek tapasztalatainak köszönhetően már képesek az önálló működésre, és ezáltal a WADA-nak lehetősége nyílik arra, hogy további, nagyobb támogatást és útmutatás igénylő régiókat fejlesszen annak érdekében, hogy a doppingellenes küzdelem világszerte kiegyensúlyozott legyen.
A CEADO a jövőben mindent elkövet annak érdekében, hogy  útmutatásaival és tapasztalataival segítse az eddigi EERADO országok további nemzeti doppingellenes programjainak hatékony kialakítását és fejlesztését.

A WADA ezzel kapcsolatos teljes közleményét itt olvashatja.