Magyar Antidopping Csoport

Tájékoztató Doppingellenes Szabályzatok bekéréséről

Tisztelt Elnök Úr / Asszony!

A magyar nemzeti doppingellenes szervezet feladatkörét ellátó Magyar Antidopping Csoport (1146 Budapest, Istvánmezei út 2/C 7. emelet 99.; a továbbiakban: "HUNADO") képviseletében ezúton kérem, hogy a doppingellenes tevékenység szabályairól szóló 43/2011. (III. 23.) Korm. rendelet (a továbbiakban: "Kormányrendelet") által előírt kötelezettségeként, a tisztelt Szövetség módosított, magyar nyelvű Doppingellenes Szabályzatát legkésőbb 2015. február 28-ig a Magyar Antidopping Csoport irodájába postai úton, faxon (273-1716), vagy elektronikus formában (antidopping@t-email.hu) eljuttatni szíveskedjenek.

A Szövetség Doppingellenes Szabályzatát a HUNADO - a 2014. december 4-5. napján a Magyar Sport Házában a szövetségi szabályzatok felülvizsgálata, és a Nemzetközi Doppingellenes Szabályzat új szabályai tárgyában megtartott szakmai konferencián elhangzottaknak megfelelően - a sportági szakszövetségekhez eljuttatott szakmai ajánlásoknak való megfelelőség szempontjából ellenőrzi. A HUNADO említett szakmai ajánlásait ezúton ismételten csatoljuk a t. Szövetség részére.

E körben felhívjuk figyelmüket az alábbiakra:

  1. a HUNADO szakmai ajánlásai kötelező érvényűek;
  2. a Doppingellenes Szabályzatnak összhangban kell állnia a Kormányrendelet 2015. január 1. napjától hatályos szövegével, valamint a sportág nemzetközi szövetségének doppingellenes szabályzatával, ez utóbbi beszerzése és a Doppingellenes Szabályzat ahhoz történő igazítása szövetségi feladat.

A beérkezett Doppingellenes Szabályzatokat a HUNADO 90 napon belül ellenőrzi és írásban véleményezi. Kérjük, hogy a régi Doppingellenes Szabályzatot ne küldjék meg javításra, a teljes korrekciót nem áll módunkban elkészíteni.

Együttműködését megköszönve, tisztelettel:
Budapest, 2015. február 05.

Dr. Tiszeker Ágnes sk.
ügyvezető igazgató
Magyar Antidopping Csoport
HUNADO