Magyar Antidopping Csoport

Eltiltásukat töltő és eltiltásból visszatérő sportolók

Az eltiltás időtartamának utolsó 2 hónapjában – az eltiltás időtartalmának utolsó negyedében, amennyiben az nem éri el a 2 hónapot – a sportoló már használhatja sportszövetségének létesítményeit és részt vehet edzésein és edzőtáborain. Miután az eljárás során sportoló versenyengedélye felfüggesztésre kerül, így azt az eltiltás büntetés letelte után szerezheti vissza. Abban az esetben, ha az eltiltás hatálya alatt álló sportoló vissza kíván térni sporttevékenységébe a büntetés letelte után, nyilatkoznia kell a Nemzeti Doppingellenes Szervezet (HUNADO) felé, hogy az eltiltás leteltét követően kívánja-e folytatni sporttevékenységét.
 
A visszatérés feltétele, hogy sportoló:
  • kapcsolatba lép a HUNADO kollégáival az info@antidopping.hu és az edukacio.iroda@antidopping.hu email címeken, melyen bejelenti visszatérési szándékát, valamint
  • részt vesz a HUNADO doppingellenes képzésén, melynek sikeres teljesítéséről tanúsítványt kap.
Az online formában elvégezhető képzést az alábbi linken érheti el: https://www.antidopping.hu/Edukacio0/Eltiltasbol_visszatero_sportolok.html 
 
A HUNADO dönthet úgy is, hogy az eltiltás alatt lévő sportolót holléti információ-szolgáltatására kötelezi, melyről külön írásban értesíti a sportolót. 

Figyelem!
Amennyiben a sportoló az eltiltási időszak alatt vonul vissza a sporttól, köteles erről írásban értesíteni az eltiltó doppingellenes szervezetet. Amennyiben a sportoló a későbbiekben úgy dönt, hogy visszatér az aktív versenyzéshez, nem versenyezhet nemzetközi sporteseményeken vagy nemzeti sporteseményeken mindaddig, amíg tesztelés céljából elérhetővé nem teszi magát oly módon, hogy a döntését hat hónappal korábban (vagy ha a visszavonuláskor 6 (hat) hónapnál hosszabb idő volt hátra az eltiltás időtartamából, akkor annyi idővel korábban) írásban értesíti a HUNADO-t és saját nemzetközi szövetségét.