Magyar Antidopping Csoport

COVID-19 doppingellenőrzéssel kapcsolatos információk

Tisztelt Sportolók!
 
Az utóbbi időben azt tapasztaljuk, hogy sajnálatosan a koronavírus világjárvány újabb hullámát éljük át, és az új fertőzések száma gyorsan emelkedik. Mivel közeleg a XXIV. Téli Olimpiai Játékok megnyitása, illetve számos egyéb sportesemény is megrendezésre kerül, így természetesen a doppingellenőrzések is folyamatosan zajlanak. 
Szeretnénk mind a sportolók, mind a doppingellenőrök egészségét maximálisan védeni, ennek érdekében a doppingellenőrök valamennyien mentességi igazolvánnyal és teljes átoltottsággal rendelkeznek.
A  sportolóktól kérjük, hogy amennyiben sajnálatosan megfertőződnek - típusos tünetek alapján háziorvos diagnosztizálja a COVID betegséget; vagy pozitív antigén / PCR teszttel rendelkeznek; vagy hatósági / önként vállalt karanténban tartózkodnak – ezt az ADAMS holléti információk „EGYÉB INFORMÁCIÓK” rovatában haladéktalanul tüntessék fel! (Pl.: Covid pozitív vagyok, PCR tesztem 01.05-én készült.)
Amennyiben a holléti információ szolgáltatása az ADAMS rendszeren keresztül valamilyen oknál fogva nem lehetséges vagy szünetel, úgy ezeket az információkat tisztelettel kérjük, hogy e-mail-ben az antidopping@antidopping.hu email-címre küldjék el!
Az is nagyon fontos, hogy a doppingellenőrzés arról is értesüljön, ha a sportoló szerencsésen meggyógyult, és a karantén feloldásra került, kérjük erről is tájékoztassák a Magyar Antidopping Csoportot!
 
Mindenkinek jó egészséget kívánunk! Vigyázzunk magunkra és egymásra!
 
Üdvözlettel:
Magyar Antidopping Csoport