Magyar Antidopping Csoport

Sportolókat segítő személyek

Online oktatási felület már  a sportolókat segítő személyek részére is!
 
A WADA 2021.01.01-én hatályba lépő új, kötelező érvényű Nemzetközi Oktatási Szabványa (International Standard for Education / ISE) alapján a Magyar Antidopping Csoport  a  regisztrált sportolók számára összeállított egy online doppingellenes továbbképzést. 

Több kérést kaptunk arra vonatkozóan, hogy tegyük elérhetővé  a sportolókat segítő személyek számára is a tananyagot. 

Az Adatkezelési tájékoztató elfogadása után egy rövid regisztrációt követően mostantól Önök is bármikor beléphetnek az online edukációs felületre. 
Kérjük, kattintson ide: Regisztráció

 
Reméljük,  hasznosnak találják majd az ide feltöltött ismereteket!
 
 

 
Képzés utánpótlás edzők részére 

A WADA álláspontja szerint különös hangsúlyt kell fektetni az értékalapú oktatásra (values- based education), melynek WADA Kódex szerinti definíciója: olyan tevékenységek végrehajtása, melyek az egyén személyes értékeinek és elveinek fejlődését segítik elő, és hangsúlyozzák. Az értékalapú oktatás célja fejleszteni a résztvevő azon képességét, hogy etikus viselkedéshez szükséges döntéseket hozzon.  
 
Úgy véljük, sokkal hatékonyabb, ha az értékalapú oktatást megcélzó képzéssel először nem közvetlenül a fiatal sportolókat, hanem a velük foglalkozó sportszakembereket, edzőket keressük meg, mert együttműködésükkel, támogatásukkal szélesebb körben terjeszthető a sport tisztaságának eszmeisége, és a sportnak magának a szellemisége. 
 
A fentiekre tekintettel, a Magyar Antidopping Csoport (HUNADO) az első online webinar-t

„A  felelősségvállalás, a külső és belső törvények betartása”

címmel –  térítésmentes pilot projektként - kifejezetten utánpótláskorú sportolókkal foglalkozó edzők részére szeretné meghirdetni.

Időpont: 2021. június 1., kedd. 11.00-15. 15
 
Helyszín: online tér, ZOOM felület
Program:
 
11.00  - 11.45.      Doppingellenes alapismeretek, elmélet –  (Kalló Barbara, Edukációs Manager, Magyar Antidopping Csoport)
12.00 - 13.30    Értékalapú oktatás, gyakorlat – előadás, bemutató, kiscsoportos munka (Gáspár Gabriella, dipl. senior-szupervizor,
                         okl. coach,  családterapeuta jelölt, szociális munka Ma )
13.45-15.15      Interaktív feldolgozás (Gáspár Gabriella)

 
 
Ha képzésünk felkeltette érdeklődésüket, az itt található jelentkezési lapot kérjük küldjék vissza az edukacio@antidopping.hu e-mail címre, ahol szívesen megválaszoljuk további kérdéseiket is.
Tekintettel arra, hogy a csoport létszáma korlátozott (maximum 16 fő), kérjük, egy szövetségtől csak egy kolléga jelentkezzen!
 
Jelentkezési határidő: 2021. május 7.
 
Reméljük, sok hasznos információval, érdekes gyakorlatokkal fogunk szolgálni, várjuk Önöket szeretettel!
 

 


Tisztelt Sportszakemberek!
Tisztelt Hölgyem / Uram!


Engedje meg, hogy bemutatkozzam, Kalló Barbara vagyok, 2021.01.01-től én felelek a Magyar Antidopping Csoport (HUNADO) doppingellenes felvilágosító és oktatási tevékenységéért.

Képzési programunkat idén szeretnénk továbbfejleszteni, igazodva a WADA 2021.01.01-én hatályba lépő új, kötelező érvényű Nemzetközi Oktatási Szabványához (International Standard for Education / ISE).

A WADA elsődleges célja, hogy minden sportoló és sportszakember megfelelő, naprakész, és elegendő információhoz jusson a doppingellenes tevékenységgel és feladatokkal kapcsolatosan. Fontos, hogy a sportolók és az őket segítő szakemberek megismerjék a jogaikat, kötelességeiket, illetve lehetőségeiket, és ezáltal felelősséget tudjanak vállalni cselekedeteikért. Mindannyiunk közös célja a sport tisztaságának megőrzése, a sportolók esélyegyenlőségének megteremtése, és a doppingmentes tiszta játék. Ezen célok megvalósításához elengedhetetlen a vonatkozó doppingellenes szabályok és ismeretek átadása, ezért is szeretnénk bővíteni és kiterjeszteni oktató-felvilágosító tevékenységünket.

Az új WADA Szabvány bevezetése a Nemzeti Nyilvántartott Vizsgálati Csoport tagjait, illetve az eltiltásból visszatérni szándékozó sportolókat közvetlenül is érinti, ugyanis a WADA előírásai alapján, nekik az idei évtől kezdődően kötelező doppingellenes továbbképzésen kell részt venniük.

Jelen levelem tájékoztató jellegű, a jövőben az érintett sportolókat külön-külön is értesíteni fogjuk arról, hogy milyen módon tudják elsajátítani a fent említett ismereteket. Igyekszünk - a járványhelyzetre vonatkozó egészségügyi szabályok betartása mellett - a lehető leghatékonyabb lehetőségeket megteremteni, hogy minél több tudást tudjunk átadni anélkül, hogy ez a sportolók időbeosztását túlzottan megterhelné.

Kérem segítse munkánkat azzal, hogy Ön is tájékoztatja sportága sportolóit, hangsúlyozva a doppingellenes ismeretek elsajátításának, a továbbképzésnek és tanulásnak, illetve a naprakész információk ismeretének fontosságát.

www.antidopping.hu
H-1146 Budapest, Thököly út 31-33. B/202.
Tel: (06-1) 273-1715

A Magyar Antidopping Csoport honlapján megtalálható a 2021. január 1-tól érvényes WADA Kódex, az Edukációra vonatkozó Nemzetközi Szabvány (ISE) és a hatályos Tiltólista is.

Érdemes regisztrálni a WADA által üzemeltetett e-learning platformon (ADeL) is, különösen, ha beszél angolul vagy franciául számos érdekes tanulnivaló és ismeretanyag közül lehet választani.

Kérdés esetén szívesen állok rendelkezésükre az alábbi e-mail címen: edukacio@antidopping.hu
Eredményes, sikeres és főleg doppingmentes felkészülést kívánok, és együttműködésüket előre is köszönöm.

Üdvözlettel:
Kalló Barbara sk.
Edukációért felelős menedzser
Magyar Antidopping Csoport - HUNADO