Magyar Antidopping Csoport

Sportolókat segítő személyek

Online oktatási felület már  a sportolókat segítő személyek részére is!
 
A WADA 2021.01.01-én hatályba lépő új, kötelező érvényű Nemzetközi Oktatási Szabványa (International Standard for Education / ISE) alapján a Magyar Antidopping Csoport  a  regisztrált sportolók számára összeállított egy online doppingellenes továbbképzést. 

Több kérést kaptunk arra vonatkozóan, hogy tegyük elérhetővé  a sportolókat segítő személyek számára is a tananyagot. 

Az Adatkezelési tájékoztató elfogadása után egy rövid regisztrációt követően mostantól Önök is bármikor beléphetnek az online edukációs felületre. 
Kérjük, kattintson ide: Regisztráció

 
Reméljük,  hasznosnak találják majd az ide feltöltött ismereteket!
 
 

Tisztelt Sportszakemberek!
Tisztelt Hölgyem / Uram!


Engedje meg, hogy bemutatkozzam, Kalló Barbara vagyok, 2021.01.01-től én felelek a Magyar Antidopping Csoport (HUNADO) doppingellenes felvilágosító és oktatási tevékenységéért.

Képzési programunkat idén szeretnénk továbbfejleszteni, igazodva a WADA 2021.01.01-én hatályba lépő új, kötelező érvényű Nemzetközi Oktatási Szabványához (International Standard for Education / ISE).

A WADA elsődleges célja, hogy minden sportoló és sportszakember megfelelő, naprakész, és elegendő információhoz jusson a doppingellenes tevékenységgel és feladatokkal kapcsolatosan. Fontos, hogy a sportolók és az őket segítő szakemberek megismerjék a jogaikat, kötelességeiket, illetve lehetőségeiket, és ezáltal felelősséget tudjanak vállalni cselekedeteikért. Mindannyiunk közös célja a sport tisztaságának megőrzése, a sportolók esélyegyenlőségének megteremtése, és a doppingmentes tiszta játék. Ezen célok megvalósításához elengedhetetlen a vonatkozó doppingellenes szabályok és ismeretek átadása, ezért is szeretnénk bővíteni és kiterjeszteni oktató-felvilágosító tevékenységünket.

Az új WADA Szabvány bevezetése a Nemzeti Nyilvántartott Vizsgálati Csoport tagjait, illetve az eltiltásból visszatérni szándékozó sportolókat közvetlenül is érinti, ugyanis a WADA előírásai alapján, nekik az idei évtől kezdődően kötelező doppingellenes továbbképzésen kell részt venniük.

Jelen levelem tájékoztató jellegű, a jövőben az érintett sportolókat külön-külön is értesíteni fogjuk arról, hogy milyen módon tudják elsajátítani a fent említett ismereteket. Igyekszünk - a járványhelyzetre vonatkozó egészségügyi szabályok betartása mellett - a lehető leghatékonyabb lehetőségeket megteremteni, hogy minél több tudást tudjunk átadni anélkül, hogy ez a sportolók időbeosztását túlzottan megterhelné.

Kérem segítse munkánkat azzal, hogy Ön is tájékoztatja sportága sportolóit, hangsúlyozva a doppingellenes ismeretek elsajátításának, a továbbképzésnek és tanulásnak, illetve a naprakész információk ismeretének fontosságát.

www.antidopping.hu
H-1146 Budapest, Thököly út 31-33. B/202.
Tel: (06-1) 273-1715

A Magyar Antidopping Csoport honlapján megtalálható a 2021. január 1-tól érvényes WADA Kódex, az Edukációra vonatkozó Nemzetközi Szabvány (ISE) és a hatályos Tiltólista is.

Érdemes regisztrálni a WADA által üzemeltetett e-learning platformon (ADeL) is, különösen, ha beszél angolul vagy franciául számos érdekes tanulnivaló és ismeretanyag közül lehet választani.

Kérdés esetén szívesen állok rendelkezésükre az alábbi e-mail címen: edukacio@antidopping.hu
Eredményes, sikeres és főleg doppingmentes felkészülést kívánok, és együttműködésüket előre is köszönöm.

Üdvözlettel:
Kalló Barbara sk.
Edukációért felelős menedzser
Magyar Antidopping Csoport - HUNADO