Magyar Antidopping Csoport

Edukáció

Honlapunk EDUKÁCIÓ felületét folyamatosan frissítjük,  hogy mindenki a maga érdeklődési körének, sportolói szintjének megfelelő információkhoz jusson. 
A WADA (Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség) 2021-től új Nemzetközi Oktatási Szabványt vezet be, annak érdekében, hogy minden sportoló széleskörű doppingellenes tájékoztatásban részesülhessen. 
 

Alább megnézheti a Magyar Antidopping Csoport első animációs kisfilmjét, amely közérthetően mutatja be a doppingellenőrzés folyamatát, az első pillanattól, a kijelöléstől kezdve a mintavételen át egészen addig, amíg a minták kielemzésre nem kerülnek.

 
 
Célunk, hogy minden sportoló megfelelő tájékoztatást kapjon a doppingellenőrzés menetével kapcsolatban, annak érdekében, hogy magabiztos  és jól  informált legyen akkor, ha őt választják ki a vizsgálatra itthon vagy külföldön.


 
Vegyen részt egy idegen nyelvű doppingellenőrzésen!

Az alábbi képre kattintva egy angol és spanyol nyelvű doppingellenőrző szimulátorprogramot talál, ahol Ön választhatja ki hogy sportolóként milyen helyszínen és mintavételen szeretne részt venni. A program mérete miatt a betöltési idő kb. 1 perc. 
 
 
Köszönjük a Pánamerikai Regionális Doppingellenes Szervezetnek (PAN RADO), hogy mindenki számára elérhetővé tette ezt a gyakorlási lehetőséget!
 

Itt olvashatják a 2021. január 1-től érvényes WADA Kódexet, a Nemzetközi Oktatási Szabványt és az Athlete's Act-et, amely a sportolók doppingellenes jogairól szóló határozat.

Reméljük, sok hasznos információval fogunk tudni szolgálni. 
A jövőben felmerülő kérdéseikkel az edukacio@antidopping.hu címen tudnak elérni bennünket.