Magyar Antidopping Csoport

Magyar Antidopping Csoport Hírlevél 2021/02

Kedves Olvasóink!
A WADA (Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség) 2021-től új Nemzetközi Oktatási Szabványt  (ISE) vezetett be, annak érdekében, hogy minden sportoló, sportszakember széleskörű doppingellenes tájékoztatásban részesülhessen. 
Az ISE a doppingellenes tevékenység fókuszába - az elrettentés és a büntetés helyett - a megelőzést és a felvilágosítást állítja. A WADA, a HUNADO közös célja, hogy a minden sportoló és sportszakember ismerje meg a sportban fellelhető értékeket, doppingellenes jogaikat és kötelességeiket, magabiztosnak érezzék magukat egy ellenőrzés során és felelősen tudjanak igent mondani a tiszta játékra, értesüljenek a doppingszerek használatának veszélyeiről, illetve annak lehetséges következményeiről.
 
Ennek érdekében a HUNADO az idei év során a honlapján önálló oktatási felületet alakított ki (https://www.antidopping.hu/Edukacio0.html ), ahol a nyilvántartott sportolók és edzőik e-learning program keretében sajátíthatnak el egy, kifejezetten a számukra kialakított tananyagot.
 
A WADA, így a HUNADO fontos célkitűzése, hogy minden fiatal sportoló számára elérhető legyen a doppingellenes felvilágosítás, oktatás valamilyen formája még azelőtt, hogy sor kerülne élete első doppingellenőrzésére.
Ennek érdekében az általános tájékoztató anyagokon kívül elkészítettünk egy animációs filmet, melyben lépésről lépésre vesszük át a doppingellenőrzés folyamatát.
A filmet itt láthatják: https://www.youtube.com/watch?v=hQTy3QzUlXc&t=5s
 
Nem feledkeztünk meg arról sem, hogy sok olyan családban, ahol kiskorú sportolók vannak, felmerülhetnek a témával kapcsolatos kérdések, bizonytalanságok. Ezeket a szülői tájékoztatóban válaszoljuk meg. https://www.antidopping.hu/Edukacio0/Szulok.html
 
Kellemes olvasást, filmnézést kívánunk, reméljük sok új információval szolgálhattunk!
 
Ha hasznosnak találta tájékoztatónkat, köszönjük, hogy megosztja érdeklődő ismerőseivel.
 
Üdvözlettel
A HUNADO munkatársai