Belépés
Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 
NADO
 

Az érvényben lévő kormányrendelet alapján
a Nemzeti Doppingellenes Szervezet feladatait
,
a nyílt közbeszerzési eljárás nyertese
a Magyar Antidopping Csoport Kft. látja el

2015. december 31-ig. 

Egy Nemzeti Doppingellenes Szervezet tevékenységének bemutatása:

A Doppingellenes minőségpolitika:

A doppingellenes tevékenység célja, hogy megőrizze azt, ami valójában értékes a sportban. Erre a legfőbb értékre gyakran hivatkozunk úgy, hogy ez a ”sport szelleme”, és ez, az olimpiai eszme veleje és lényege is, amely nem más, mint becsületesen játszani (play true). A sport filozófiája az emberi test, lélek és szellem ünnepe, és fontos emberi értékek jellemzik:

Etika, fair-play, becsület, egészséges élethez való jog, az emberi teljesítmény elismerése, elhivatottság, mások tisztelete, csapatmunka, szolidaritás, a szabályok és a jog betartása. 

                               „A dopping alapjaiban ellentétes a sporttal”

A Nemzeti Antidopping Csoport doppingellenes tevékenységének legfontosabb célja, hogy a mindenkor érvényben lévő jogszabályi és egyéb szabályozási háttér alapján érvényt szerezzen a nem megengedett teljesítményfokozás tilalmának, és ezzel megvalósítsa és megőrizze a „sport szellemiségét”.

A Magyar Antidopping Csoport és a Nemzetközi Doppingellenes Szervezet (WADA) doppingellenes programjának közös célja: 

       A sportolók azon jogának védelme, hogy doppingmentes környezetben sportolhassanak, így biztosítva az egész világon a sportolók egészségét, a sportszerűséget és az esélyegyenlőséget, valamint

  • Biztosítani az összehangolt, koordinált és hatékony doppingellenes programok meglétét nemzetközi és nemzeti szinten a dopping kimutatása, az elrettentés és a megelőzés terén.
 

A Magyar Antidopping Csoport jogosítványai:

- A „doppingellenes tevékenység, doppingvizsgálatok szervezése és lebonyolítása” érvényességi területen minőségirányítási rendszert alkalmazunk, a MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány követelményeinek megfelelő Tanúsítványunk alapján.

- A 2005 februárjában teljes sikerrel zárult WADA szakirányú auditáló felülvizsgálata értelmében, WADA felhatalmazás és szerződés európai regionális doppingellenőrzések elvégzésére.

- Érvényes, a dopping mintavételi eljárásra vonatkozó orvos-szakmai felelősségbiztosítás.

- A nemzeti Registered Testing Pool sportolói körében előre be nem jelentett, versenyen kívüli doppingvizsgálatok végzése.

- Az ország területén megrendezésre kerülő nemzeti bajnokságok, illetve bármely nemzetközi versenyen a doppingellenőrzés szervezése és lebonyolítása.   

A Magyar Antidopping Csoport tevékenysége:

A doppingellenőrzések lebonyolítását szigorúan a WADA Kódex irányelvei és a WADA International Standards for Testing iránymutatásai alapján végezzük, chain of custody rendszerben, hogy ily módon pontosan nyomon követhető legyen a minta útja a kijelöléstől, a levételen át, a labor analízisig. A mintavételi eljárás minden egyes lépését dokumentáljuk a WADA előírásoknak megfelelően. A Magyar Antidopping Csoport Szabálykönyve értelmében, a mintavételi eljárásban csak felsőfokú végzettséggel, és egészségügyi háttérrel (orvos, vagy egészségügyi szakszemélyzet) rendelkező személy vehet részt. A Magyar Antidopping Csoport valamennyi doppingellenőre jól képzett, nyelveket beszélő, a nemzetközi vizsgarendszerben megszerezhető megbízólevéllel rendelkező, és a Belső Ellenőri Csoport által rendszeresen szupervizionált, feddhetetlen szakember. A doppingellenőrzések alkalmával a minőségbiztosítási szabálykönyv értelmében minden esetben két ellenőr kerül kiküldetésre.

A doppingellenőrzéshez szükséges minden felszerelést a nemzetközileg elismert és akkreditált Berlinger Special AG vállalattól szerezzük be: a vizeletmintához a Bereg-Kit full set típusú poharat és tárolóedényt, Bereg-Kit Partial Sample részminta-tartót, és biztonsági, plombálható szállítótáskát használunk. A doppingellenőrzés során előírt kémiai vizsgálatokhoz (fajsúly, pH) a WADA által javasolt refraktométert és pH-elektródát használjuk, mely felszerelések rendszeres karbantartása, és naprakész kalibrálása az Antidopping Csoport feladata. A doppingminták analízisét, érvényes szerződésünk alapján, a WADA akkreditált seibersdorfi (Ausztria) laboratóriumban végeztetjük. A minták szállítását egy általunk megbízott és felügyelt cég végzi, a biztonsági szállítás előírásainak megfelelően.  


 
 
Hírlevél
 
 
közvetlen kapcsolatok
 

 
 
Minden jog fenntartva! - 2013
Hozzáadás a kedvencekhez | Szerzői jogok
Ön a 5014153. látogatónk!
Jelenleg 2180 látogató van oldalunkon