Magyar Antidopping Csoport

Eltiltásból visszatérő sportolók

Kedves Sportoló!

Engedje meg, hogy bemutatkozzam, Kalló Barbara vagyok, 2021.01.01-től én felelek a Magyar Antidopping Csoport (HUNADO) doppingellenes felvilágosító és oktatási tevékenységéért.

Képzési programunkat idén szeretnénk továbbfejleszteni, igazodva a WADA 2021.01.01-én hatályba lépő új, kötelező érvényű Nemzetközi Oktatási Szabványához (International Standard for Education / ISE).

A WADA elsődleges célja, hogy minden sportoló megfelelő, naprakész, és elegendő információhoz jusson a doppingellenes tevékenységgel és feladatokkal kapcsolatosan. Fontos, hogy a sportolók és az őket segítő szakemberek megismerjék a jogaikat, kötelességeiket, illetve lehetőségeiket, és ezáltal felelősséget tudjanak vállalni cselekedeteikért. Mindannyiunk közös célja a sport tisztaságának megőrzése, a sportolók esélyegyenlőségének megteremtése, és a doppingmentes tiszta játék. Ezen célok megvalósításához elengedhetetlen a vonatkozó doppingellenes szabályok és ismeretek átadása, ezért is szeretnénk bővíteni és kiterjeszteni oktató-felvilágosító tevékenységünket.

Az új szabvány bevezetése Önt, mint eltiltásból visszatérni szándékozó sportolót, közvetlenül is érinti, ugyanis a WADA előírásai alapján, az idei évtől kezdődően kötelező doppingellenes továbbképzésen kell majd részt vennie.

Jelen levelünk tájékoztató jellegű, a jövőben külön értesíteni fogjuk arról, hogy milyen módon tudja elsajátítani a fent említett ismereteket. Igyekszünk - a járványhelyzetre vonatkozó egészségügyi szabályok betartása mellett - a lehető leghatékonyabb lehetőségeket megteremteni, hogy minél több tudást tudjunk átadni Önnek anélkül, hogy az időbeosztását túlzottan megterhelnénk.

A Magyar Antidopping Csoport honlapján megtalálható a 2021. január 1-tól érvényes WADA Kódex, az Edukációra vonatkozó Nemzetközi Szabvány (ISE) és a hatályos Tiltólista is. 
www.antidopping.hu
H-1146 Budapest, Thököly út 31-33. B/202.
Tel: (06-1) 273-1715

A Magyar Antidopping Csoport honlapján megtalálható a 2021. január 1-tól érvényes WADA Kódex, az Edukációra vonatkozó Nemzetközi Szabvány (ISE) és a hatályos Tiltólista is.

Érdemes regisztrálni a WADA által üzemeltetett e-learning platformon (ADeL) is, különösen, ha beszél angolul vagy franciául számos érdekes tanulnivaló és ismeretanyag közül lehet választani.

Kérdés esetén szívesen állok rendelkezésükre az alábbi e-mail címen: edukacio@antidopping.hu
Eredményes, sikeres és főleg doppingmentes felkészülést kívánok, és együttműködésüket előre is köszönöm.

Üdvözlettel:
Kalló Barbara sk.
Edukációért felelős menedzser
Magyar Antidopping Csoport - HUNADO